Cosul dvs cu produse cosmetice Comenzi telefonice produse cosmetice


Cosmetice minerale

Bellapierre foloseste Mica pura 100% in toate pudrele minerale fara a adauga aditivi sau alte ingrediente. Pentru Bellapierre acesta este cel mai important factor de diferentiere fata de alte marci de make-up mineral.

Retusuri si fixarea machiajului mineral

Retusuri de machiaj

Dupa ce ati terminat aplicarea machiajului propriu-zis, priviti- va in oglinda, in primul rand la lumina zilei, dar si la o lumina interioara (de bec) sau lumina de seara pentru a putea observa efectele pe care le are machiajul dvs. In cazul in care observati mici probleme nu disperati, nu inseamna ca va trebui sa reluati machiajul, insa va trebui sa fiti foarte atenta ca prin corectia acestuia sa nu afectati si alte linii de machiaj care nu necesita interventii.
Puteti folosi un mic betisor de bumbac (betiosr de urechi) sau o discheta de bumbac pentru a estompa, sterge o culoare, o greseala de machiaj sau pentru a matifia anumite zone lucioase (datorita sebuumului) .
Pentru a finaliza machiajul folositi pudra minerala pulbere cu efect de iluminare (evidentiere) sau pudra minerala pentru contur (ajustare) a unor trasaturi faciale. Pudra minerala este perfecta pentru acest rol deoarece ingredientele minerale au proprietati de deviere, reflectie, reflectare, difuzie a luminii. Aceste jocuri de lumini si umbre pe care le puteti realiza cu pudra minerala poate ascunde anumite imperfectiuni. Excesul va fi indepartat prin “ prafuire” cu o pensula mare, curata.

Pudra minerala iluminatoare

Desi am mai abordat acest subiect al utilizarii pudrei minerale iluminatoare, in cazul in care nu ati considerat necesara aplicarea ei la pasul corespunzator sau constatati acum unele trasaturi care necesita evidentiere puteti utiliza cateva minerale iluminatoare, fara a face abuz de acestea.
Evidentiati (oferiti luminozitate) zona pometilor, concentrati-va atentia catre buze, puteti crea iluzia de marire a ochilor. Pe masura ce evidentiati anumite zone, mentineti neutre pe celalalte pentru a evita aspectul unui „ tablou pictat”. Alegeti targetul privirii celor ce va incojoara: ochii, obrajii sau buzele pentru iluminare si aplicati culori deschise, delicate, fara efecte de iluminare pe celelalte doua.
O atentie deosebita trebuie sa aveti in ceea ce priveste liniile usoare ale unei pudre iluminatoare cu efecte bronzante: o stralucire minunata a unui bronz natural, usor diafan, aplicat pe fata, gat si pe decolteu cu un „ puf ” natural.

Contureaza si evidentiaza

Aceasta etapa poate fi cea mai dificila de pana acum, deoarece necesita experienta si exercitiu in aplicarea machiajului pentru a putea detecta usor ce si cum trebuie ajustat machiajul dvs pentru a va pune in valoare cel mai bine anumite trasaturi si de a le estompa pe cele mai putin estetice.
Conturul facial sau sculptarea trasaturilor faciale prin machiaj reprezinta adaugarea unor nuante inchise sau foarte deschise pentru a duce in plan secund sau in prim plan anumite trasaturi.

# conturul facial contribuie la estomparea anumitor linii si trasaturi, facandu-le mai mici sau mai putin evidente: bronzer, fond de ten pudra mai inchis cu 1-2 nuante decat tonul pielii dvs; cu o pensula „ puf ” aplicati bronzer in nuante maronii mai inchise, dar naturale peste tample, oasele obrajilor si sub barbie.

# highlighting
– scoate in evidenta numite liniii cu nuante deschise, pentru accentuare;pudra maronie, in nuante deschise, cu efecte iluminatoare pe centrul fruntii, podul nasului, obraji si barbie.

# blending
– aspectul final al machiajului depinde extrem de mult de amestecul si integrarea mineralelor in piele, uniformizarea nuantelor si pudrelor aplicate.

Aceasta etapa are rolul de a incadra machiajul intr-un cadru natural astfel incat sa nu capatati aspectul unei masti sau a unui tipar decupat. Conturul reprezinta o umbra mai inchisa ce determina anumite trasaturi sa isi piarda din valoare, din atentie, in timp ce mineralele iluminatoare aduc in prim plan alte trasaturi prin ajustarea anumitor forme si linii:

<>fata ovala
-aplicati fard de obraz pe pometi, dinspre baza nasului catre tample.
<>fata alungita
-aplicati fardul de obraz dinspre barbie, catre maxilar pentru a estompa lungimea fetei;
-aplicati putin fard de obraz de la tample catre linia parului pentru a estompa inaltimea fruntii;
-trebuie sa va concentrati pe partea exterioara a fetei : conturati prin umbre cu un bronzer natural acele trasaturi ascutite pentru a ascunde intr-un plan mai indepartat aspectul lor (un maxilar ascutit, oasele obrajilor ascutite- evitati aplicarea blush -ului) .
<>fata rotunda
-aplicati farduri pentru umbre sub pometi si pe partile laterale ale fetei (tample si maxilar) si evidentiati cu pudra iluminatoare centrul fetei.
<>fata ascutita
-aplicati o pudra minerala iluminatoare deasupra fardului de obraz (blush) pentru a evidentia forma pometilor si evitati aplicarea fardului in apropierea nasului (ce determina un aspect de fata lasata, ingusta) .
<>fata patrata
-aplicati un contur de umbrire pe tample si maxilar ;
-aplicati o pudra iluminatoare pe centrul barbiei si al fruntii.
<>fata in forma de inima
-aplicati blush pe pometi, catre partea lor exterioara, si umbriti zona de sub pometi;
-evidentiati centrul barbiei.
<> ingustarea aspectului nasului
-aplicati un bronzer natural cu o miscare usoara pe lateralele nasului si in jurul varfului (evitati linia centrului) .
<>intarirea conturului barbiei
-pentru o barbie mica, ingusta aplicati umbre de contur de-a lungul liniei maxilarului si uniformizati spre gat;
-aplicati putina pudra iluminatoare pe centrul barbiei, incepand de sub centrul buzei inferioare, astfel incat prin combinarea celor tehnici creati profunzime si intariti linia maxilarului si conturul barbiei.
-mascati barbia dubla aplicand putin bronzer sub linia maxilarului.
<>conturul fruntii
-pentru a ingusta o frunte lata aplicati usor un bronzer la nivelul fiecarei tample si amestecati bine pentru uniformizare.
<>conturul ochilor
-conturati coltul extern al ochilor catre tample.
<>conturul obrajilor
-tuguiati buzele si aplicati bronzer in adanciturile obrajilor printr-o miscare ascendenta, ritmica.
<>conturul sprancenelor
-aplicati putina pudra ilumiantoare pe arcada pentru un efect de lifting al sprancenelor.

Este foarte important in aceasta etapa sa folositi culori naturale pentru contur si efecte de iluminare pentru a nu avea un aspect bizar, teatral. Amestecati si uniformizati mineralele si sub linia maxilarului si spre gat pentru a elimina liniile de demarcatie a machiajului.
Pentru a putea sa va imbunatatiti tehnica si pentru a descoperi cum puteti scoate in evidenta anumite trasaturi faciale si cum sa le ascundeti pe altele, urmariti tutorialele pentru machiaj fotografic si urmariti instructiunile make-up artistilor.

Cateva sfaturi pentru a prelungi rezistenta machiajului mineral


Unele femei au norocul de beneficia de prospetimea si rezistenta machiajului de la rasarit pana la apusul soarelui, in timp ce majoritatea necesita o reaplicare inainte de pranz sau cateva retusuri pe parcursul zilei.
Succesul unui machiaj rezistent este dat de genetica (tipul de piele), produse de make up de calitate si o aplicare eficienta.
Adesea insa chiar si un produs de calitate esueaza in a rezista pe un ten cu exces de sebum sau cu piele acida.

Iata care ar fi pasii precauti de urmat pentru a mentine prospetimea machiajului mineral pana la sfarsitul zilei:

1. Curata si tonifica tenul inainte de machiaj- va indeparta excesul de uleiuri naturale de la suprafata pielii (ce pot determina gresarea sau estomparea machiajului) ; manifestati atentie speciala in zona T.
2. Hidratati tenul – daca tenul nu este hidradat mineralele nu isi vor putea oferi beneficiile, poate aparea riscul unei agresiuni a pielii (tenul uscat si sensibil).
Daca deja veti un ten gras si nu doriti sa aplicati o crema hidratanta puteti aplica hidratant pulverizant (moisturizing mist) .
3. Aplicati primer pentru a crea o baza perfecta pentru machiaj. O suprafata neuniforma a pielii nu va asigura reflectia / difuzia luminii si nu va oferi lumiozitate tenului, acesta acoperind ridurile fine si creand un aspect mult mai intinerit tenului.
4. Aplicati un corector, anticearcan non-uleios pentru a asigura rezistenta fardului de pleoape.
5. Oferiti rezistenta mascarei prin pudrarea usoara a genelor cu pudra minerala de fata.
6. Rujul va rezista mai mult pe buze daca aplicati si un contur pentru buze (de preferat peste ruj – pentru a evita un contur inestetic daca nuanta rujului se estompeaza / sterge), dupa care se aplica putina pudra minerala transparenta si se adauga putinluciu de buze.
7. Pulverizati o apa vitaminizata pe pensula Kabuki inainte de blenduirea fondului de ten (in acest fel dvs aplicati un fond de ten mineral lichid ce asigura o acoperire mai buna si o rezistenta mai mare machiajului) .
8. Ultima etapa insa importanta este fixarea machiajului cu pudra minerala de fixare (mineral veil) .

Numita si setting powder, absoarbe excesul de uleiuri naturale de la nivelul pielii, matifiaza zonele mai lucioase si “ sigileaza “ pudrele si pigmentii minerali.

Despre fixarea machiajului mineral

Fixarea machiajul este recomandata pentru un machiaj perfect nu numai pentru a creste rezistenta acestuia dar si pentru a uniformiza aspectul machiajului, pentru un look natural.

*** O tehnica buna pentru fixarea mineralelor este de a presa incet, dar cu fermitate un burete sau discheta pe fata, cu pauze de cateva secunde intre fiecare apasare (discheta poate fi usor umeda, insa atentie sa nu obtineti pete inestetice), pentru a facilita astfel “ impingerea “ mineralelor in piele si “ topirea” acestora (un aspect mai putin prafos) .

Pentru a rezolva enigma ordinii de aplicare a pudrelor minerale pe fata iata cum am sintetizat acest lucru:
# pentru ten gras : pudra de fixare este aplicata prima, apoi fondul de ten apoi din nou pudra de fixare, iar in cele din urma blush-ul (acesta poate fi aplicat si inainte de ultimul strat de setting powder) ; daca nu aveti nevoie de fond de ten aplicati pudra de fixare apoi fardul de obraz;
# pentru ten moderat / mixt sau putin gras : fond de ten, un strat de pudra de fixare, si apoi fardul de obraz;
# pentru ten uscat : amestecati fondul de ten cu un hidratant, apoi aplicati ca si fond de ten lichid, aplicati pudra de fixare dupa ce fondul de ten a fost amestecat foarte bine, apoi blush-ul.

Pudra de fixare a machiajului – pudra minerala pentru finisare
(mineral veil)

Un look mult mai natural si un machiaj rezistent pentru mai mult timp aceste sunt cele doua scopuri ale pudrei de fixare.
In functie de preferintele dvs puteti opta pentru machiajul mineral atat pentru un machiaj usor, delicat, cat si pentru unul mai complex, insa pentru un succes garantat se recomanda fixarea mineralelor cu pudra de fixare (machiajul traditionala nu necesita aceasta etapa) .
Pudra minerala de finisare si fixare (mineral veil powder) se regaseste atat sub forma de pudra fina cat si sub forma compacta. Depinde de preferintele dvs pentru alegere. Se aplica cu o pensula mare, prin miscari usoare de stergere pe nas, obraji si frunte (zona T – unde exista riscul mai mare de alunecare a machiajului), peste pleoape. Poate fi aplicata si cu un burete special prin tampotarea pudrei direct pe ten.

Pudrele de fixare sub forma de pulbere fina au un control mai mare asupra zonelor uleioase si lucioase. In special dupa folosirea unui fond de ten lichid, crema sau spuma, pudra minerala de fixare vine sa completeze aspectul matasos al tenului dvs oferind un aspect mieros, neted, uniform si natural (pudra translucida) .

Cele mai multe persoane se plang de rezistenta machiajului in general, ca in cursul zilei, dupa pranz, acesta are un aspect obosit, putin sters, oferind un aspect tern chipului. Insa cu machiajul mineral si pudra de fixare nu trebuie sa va mai faceti griji in aceasta privinta. Machiajul dvs va arat proaspat pana la sfarsitul zilei.
Pentru un aspect matifiat si absorbirea excesului de sebum (in cazul nefericit al unui ten gras) pudra de fixare matifianta este alegerea perfecta (nu abuzati insa, deoarece veti obtineti un aspect de masca) . Puteti obtine un finisaj proaspat, inviorator (pudra fina) sau mat (pudra compacta) . Unele reduc luciul pielii (datorat excesului de sebum), altele adauga o tenta de culoare tenului sau au efect optic (contin particule speciale ce reflecta lumina din mediu).
Finisajul machiajului depinde si de factori precum tipul de piele si varsta deoarece un finsiaj mat de obicei imbatraneste aspectul chipului, insa se potriveste in cazul adolescentelor si adultilor, mai tineri, cu un ten gras. De obicei femeile cu un ten gras sau mixt tind sa prefere un finisaj mat al machiajului si, deci pudrele minerale compacte. In acest caz se recomanda hidratarea prealabila cu creme minerale.

Retusurile de-a lungul zilei sunt necesare daca considerati ca fata dvs are nevoie de un efect de lifting, de reducere a luciului si de reimprospatare a efectelor mineralelor fara a a reface intreg machiajul.

Ingredientul de baza al pudrelor minerale de fixare este serecitul – o pudra translucida ce contribuie la absorbtia uleiurilor naturale ale pielii.

Spray de fixare a machiajului mineral (setting mist)

O alta optine de fixarea machiajului mineral este spray -ul de fixare (antranilat de metil sau oxigenat) . Pe langa efectul de fixare aceste spray -uri pulverizante reimprospateaza mineralele si efectele acestora fara a fi necesar reaplicarea lor pe parcursul zilei.
Pulverizand usor pe fata (! inainte de aplicarea mascarei) are loc cresterea adeziunii pudrelor minerale si a rezistentei acestora pe ten.
Unele sprayuri sunt create pentru a hidradata si a impiedica evaporarea apei de la nivelul pielii. De asemenea contin ingredienti care calmeaza pielea si lupta impotriva radicalilor liberi si a bacteriilor. Spray -ul antioxidant de hidratare reconstituie echilibrul uleiurilor naturale ale pielii si a PH-ului
Ingrediente ca musetel, extracte de castravete, de ceai verde, cofeina contribuie la netezirea, hidratarea si energizarea tenului. Ideale pentru tenul gras dar si uscat, aceste spray -uri de fixare (setting mist) tonifica pielea si intareste efectele mineralelor (alternativa perfecta a pudrei de fixare) .
Atentie: Pulverizati sprayul de fixare inainte de aplicarea mascarei!


O optiune apreciata de femei pentru a fixa machiajul este folosirea apei termale pe post de baza de machiaj. Acesta va avea un aspect proaspat si intens pana la sfarsitul zilei.

Servetele faciale pentru reimprospatarea machiajului

Aceste servetele naturale din seminte de in organic sunt mult mai absorbante decat praful de orez si panza de in. Sunt folosite pentru a absorbi uleiurile naturale in exces de la nivelul tenului. Dupa aplicarea spray-ului hidradant de fixare puteti tampona usor fata cu servetele faciale organice pentru a “ impinge “ si fixa mineralale pe ten.

Investind putin efort pentru a invata cum sa va evidentiati trasaturile cu ajutorul cosmeticleor minerale, veti obtine increderea si satisfactia unui aspect perfect, economisand timp si bani compararativ cu folosirea cosmeticelor traditionale. Avantajele utilizarii pudrelor minerale va vor convinge ca acestea reprezinta calea ideala pentru un aspect natural, perfect, de durata fara a agresa tenul si economisand datorita multiplelor combinatii posibile si longevitatii acestora.