Cosul dvs cu produse cosmetice Comenzi telefonice produse cosmetice


Cosmetice minerale

Bellapierre foloseste Mica pura 100% in toate pudrele minerale fara a adauga aditivi sau alte ingrediente. Pentru Bellapierre acesta este cel mai important factor de diferentiere fata de alte marci de make-up mineral.

Machiajul pleoapelor - pigmentii minerali

Pudrele minerale naturale au fost folosite in vremuri antice de egipteni in primul rand din motive functionale, nu estetice : *creionul kohl (trad. “fard de ochi”) negru avea rolul de a neutraliza si absorbi stralucirea razelor de soare; *acoperirea si protejarea zonei sensibile din jurul ochilor cu pigmenti uleiosi, colorati ce preveneau uscarea si deshidradatarea zonei, protectia impotriva unor iritatii.

Produsele cosmetice minerale de la BellaPierre ne ofera ocazia sa ne intoarcem acum la inceputurile cosmeticii naturale, fara conservanti si aditivi, care au capacitatea de infrumusetare dar si de protectie a pielii.

Machiajul mineral ofera o varietate infinita de culori si nuante pentru evidentierea si definirea ochilor dvs. Puteti obtine culori intense, , vibrante, mate, lucioase, perlate sau cu stralucire exotica.
Datorita componentei minerale, 100% naturale este un machiaj perfect in special pentru ochii sensibili, alergici, piele sensibila, uscata. In unele cazuri s-au inregistrat reactii alergice sau iritante la produsele care contin oxiclorura de bismut, iar pentru unele tipuri de ten talcul si mica sunt prea agresive. Verificati lista de ingrediente si testati produsele pentru siguranta utilizarii.

> Folosirea unui primer, baza de machiaj, pudra de fixare (“ veil ”) sau “ eyeliner sealant ” (liner pentru protectia culorii) inainte de aplicarea fardului de pleoape asigura o adeziune mai buna pudrei minerale si o rezistenta mai buna a machiajului, in special in cazul produselor care contin silice si azotura de bor. Aceste produse impiedica raspandirea machiajului sau colectarea acestuia in cutele pielii (in cazul tenului gras sau a texturii uleioase a pleoapelor) .
De fapt particulele minerale mai mari si mai stralucitoare nu au o aderenta buna si aluneca de pe fardul mineral, in timp ce cele mai mici se amesteca, se incalzesc si se integreaza in piele. De aceea este necesar un produs de fixare pentru a asigura rezistenta machiajului pana la sfarsitul zilei.
> Baza de machiaj pentru ochi are o consistenta cremoasa si in amestec cu pigmentii minerali pentru pleoape se obtine o textura mata -fard mat.
> Baza de fixare (sealant) impiedica amestecarea nuantelor si texturii, iar in amestec cu pigmentii minerali se tranforma in pigmenti pentru conturul ochilor (liner).
> Un strop de apa pe varful pensonului incarcat cu pigmenti minerali pentru pleoape va transforma pudra dvs intr-un eyeliner cu culori metalice sau un fard metalic, cu aspect foarte stralucitor.

Inainte insa de a invata tehnicile de pregatire a pigmentilor si cele de aplicare, trebuie sa retineti ca este absolut necesara folosirea unui primer, pudra de fixare sau fond de ten inainte de aplicarea fardului de pleoape : acestea protejeaza ochiul, face mai facila aplicarea pigmentilor de culoare, fixeaza machiajul si mentine prospetime acestuia.

Pregatirea ochilor pentru machiaj

Ochii reprezinta zona perfecta pentru a evidentia si amplifica anumite trasaturi prin machiaj. Si ochii au nevoie de curatare si hidratare inainte de a fi aplicat machiajul, astfel incat in etapa de curatare si hidratare a tenului este necesara si aplicarea unor produse de ingrijire si hidratare in zona ochilor (mai ales ca in aceasta zona nu exista glande sebacee iar pielea tinde sa se usuce repede).

> Este foarte important inainte de a aplica orice produs de machiaj sa curatati zona ochilor, sa o demachiati atat seara cat si dimineata (pentru a indeparta ramasitele reziduale) si sa clatiti bine.
> Pentru a acoperi anumite discloratii sau vase de sange mici, vizibile se folosesete un corector.
> Cu degetul inelar se aplica o cantitate mica de baza de machiaj prin tamponare usoara pe pleoapa, pornind dinspre coltul intern al ochiului catre exterior (pentru aderenta pudrei minerale) .
> Aplicati o cantitate mica de fond de ten peste pleoapa prin tamponare, asigurandu-va ca ati acoperit intreaga pleoapa, de la linia genelor si pana la sprancene (pentru uniformizare ) .
> Pigmentii pentru pleoape sunt foarte intensi, nu necesita o cantitare mare aplicata si au o acoperire mare; pot fi combinati cu orice pudra minerala, fon de ten, sclipici, blusher etc.

PRIMER

Primer-ul pentru pleoape reprezinta o premisa obligatorie pentru aplicarea fardului de pleoape : acesta uniformizeaza tonul pielii, camufleaza petele, adanciturile tenului in timp ce asigura un strat de protectie si aderenta pentru a impiedica strangerea pudrei minerale, a conturului de ochi, in pliurile pleoapei, sau intinderea machiajului. Textura sa este cvasi-solida.
Daca nu detineti la momentul respectiv un primer pentru pleoape aplicati o pudra transparenta, insa nu aplicati fardul de pleoape direct pe fondul de ten sau pe anticearcan, deoarece machiajul nu va fi rezistent, mineralele intra in piele, iar culorile isi pierd intensitatea si prospetimea datorita lipsei de aderenta la o textura lipicioasa, cremoasa.

Aplicarea primer-ului pentru pleoape
1. Aplicati un primer neutru, transparent, care se potriveste oricarui tip si ton de piele. Este vital in cazul tenului grassau texturii uleioase a pleoapelor, pentru a preveni strangerea fardului de pleoape in pliuri. Pentru a creste intensitatea machiajului ochilor (ten inchis) puteti alege o culoare usoara, calda pentru primer.
2. Folositi degetele (spalate bine pentru a preveni contaminarea bacteriana) sau un burete (curat) pentru a intinde primer-ul pe pleoapa din coltul intern al ochilor, spre coada acestuia, de la linia genelor si pana la linia sprancenelor.
3. Alegeti nuanta fardului de pleoape pe care o aplicati peste primer.

PRINCIPII ESENTIALE in machiajul ochilor:
Pudra minerala pentru pleoape defineste ochii si evidentiaza forma, pozitia acestora sau contureaza un efect mai dramatic al machiajului, in functie de preferintele personale, alegerea culorilor si a modului de aplicare.
1. Principiul contrastului :contrastul rafinat intre intunecat si luminos la nivelul machiajului -in cazul unui contur foarte bine definit al ochilor, cu culori intunecate, rujul trebuie sa aiba o nuanta deschisa sau invers.
2. Culorile deschise creeaza plenitutudine, luminozitate si sclipiri angelice machiajului, in timp ce culorile inchise ofera profunzime privirii.

FARD DE PLEOAPE MINERAL

Puteti utiliza ca si fard de pleoape orice pudra minerala. Ele pot avea texturi diferite: mate, sidefate, diafane, perlate (satinate), sclipicioase.
Fardurile cu textura satinata (pearl) se aplica usor si nu cade atat de mult pe obraji ca in cazul celor sclipicioase (care necesita un produs de fixare datorita particulelor mai mari de sclipici) . Texturile satinate se recomanda pentru aplicare zilnica, pentru zi, in timp ce cele metalizate pentru un machiaj mai excentric, de petrecere. Texturile mate sunt mai monotone, formale, insa pot fi usor amestecate cu pudra sclipicioasa sau chiar sclipici.
Fardurile de pleoape minerale sunt multi functionale si sunt folosite fie in contrast, fie in complementaritate, evidentiind culorile irisului. Aspectul pigmentilor pentru pleoape este mai sclipicios si mai inchis ca si nuanta in recipientul produsului comparativ cu aspectul pe ten.

Pregatirea si aplicare pastei minerale pentru pleoape :
1. Cautati un recipient cosmetic curat pentru a putea amesteca ingredientele (pigmentii, pudra minerala si solutia de fixare/ baza de machiaj) .
2. Adaugati putin pigment pentru pleoape cu un strop de apa sau de baza de machiaj.
3. Amestecati bine pana obtineti consistenta dorita, dupa care incarcati un burete aplicator special sau o pensula - se incarca o laterala a pensulei si se elimina excesul prin stergere de marginea recipientului.
4. Pentru aplicare se foloseste o miscare usoara de tapotare.
5. Pasta minerala se usuca imediat, odata aplicata.
6. Pasul final il reprezinta blend -uirea (amestec prin miscari rotative vioaie) pudrei minerale cu ajutorul unei perii mari pentru uniformizarea culorilor si a mineralelor.

Tehnici de aplicare a fardului de pleoape mineral

Puteti aplica fardul de pleoape fie umed, fie uscat. Folosind diferite instrumente de machiaj si diferite metode de aplicare a pudrei minerale pentru pleoape, acestea variaza in nuante, intensitate si stralucire.
Puteti chiar sa va schimbati nuanta sprancenelor sau a mascarei daca introduceti aplicatoarele in putin pigment pentru pleoape, in nuanta in care doriti.
*** aplicat prin metoda “ dry” cu o pensula pentru fard majoritatea pigmentilor ofera o culoare frumoasa, diafana;
*** un burete aplicator va intensifica culoarea pigmentului;
*** aplicat prin metoda ” wet” cu o pensula de taklon (fibre sintetice colorate, moi si absorbante) culorile devin mai profunde si mai stralucitoare, adaugand luciu metalic.
Metoda se numeste “ foiling - in trad. contrast, folie, foita, film.
*** nuantele inchise ale fardului de pleoape pot fi folosite si ca eyeliner prin metoda " infolierii " (formarea unei pelicule subtiri asemenea unei folii de protectie), folosind o pensula subtire, pentru un look mai dramatic sau conturarea cu pigment mineral pentru un look mai soft.

Tehnica de baza in aplicarea fardului de pleoape:

1. Alegerea a trei nuante care ofera un efect interesant, placut, daca sunt alaturate (cel mai simplu este sa alegeti trei nuante ale aceleiasi culori) .
2. Prafuiti un pic de pudra transparenta de fata sub ochi pentru a putea indeparta mai usor fardul de pleoape cazut in aceasta zona (nu se lipeste si poate fi periat cu usurinta) .
3. Fardul de pleoape se incarca pe lateralele varfului si apoi prin tamponare se aplica delicat pe pleoapa incepand de la mijlocul acesteia, apoi catre coltul intern al ochiului si apoi spre cel extern. Astfel pigmentul va fi distribuit uniform.
4. Folositi o pensula de fard mare pentru a aplica fardul in nuanta deschisa pe intreaga pleoapa (sau se aplica nuanta cea mai deschisa sub linia sprancenelor) .
5. Folositi o pensula de fard medie pentru a aplica nuanta medie de la pliul pleoapei pana la linia genelor.
6. Folositi o pensula ascutita, conica pentru aplicarea nuantei inchise de fard in pliul pleoapei (acest pas va adauga profunzime ochilor) .
7. Folositi o pensula curata pentru a amesteca usor marginile celor trei nuante pentru a elimina delimitarea dintre acestea.

Metoda de “ infoliere” a fardului mineral

Pentru un aspect mai stralucitor, mai excentric, incercati tehnica de " infoliere" a fardului (prin umezirea aplicatorului) .
Foiling “ (termen de make up, eng. ) este o tehnica excelenta pentru a obtine culori indraznete. Pentru aplicarea acestei tehnici folositi ca si ingredient de mixtura fie un primer, apa sau solutie pentru fixare, pana obtineti o consistenta cremoasa si se aplica normal cu pensula sau un burete aplicator.
Aceasta tehnica intensifica culorile si ofera un efect mai dramatic, si o longevitate mai mare machiajului ochilor.
1. Folositi o pensula din taklon pentru fard sau o pensula pentru aplicarea corectorului si aplicati un fard metalizat “ frost “ (trad. inghetat) pe pleoape.
2. Umeziti perii pensonului, presand-ul pentru eliminarea excesului de apa.
3. Apoi introduceti pensonul din nou in pigmentul de culoare si aplicati pe pleoape.
Pentru un aspect mai catifelat utilizati metoda descrisa mai sus folosind un fard de pleoape mat.
Acelasi efect il puteti obtine si daca umeziti intai pensonul si apoi il incarcati cu fard de pleoape.

Beauty Tips pentru aplicarea fardului de pleoape mineral:


# Metoda si tehnica de aplicare a fardului de pleoape depinde de forma ochilor si intensitatea machiajului dorit.
# Folositi o pensula uscata pentru a da o stralucire diafana pleoapelor dvs.
# Folositi un burete aplicator pentru a obtine o culoare mai intensa.
# Un machiaj extrem de natural este cel in care aplicati culoarea de baza si un bronzer pe pleoape pentru o schimbare subtila a nuantei.
# Puteti folosi culori opuse culorii dvs de ochi pentru a evidentia si mai mult ochii.
# Adaugati un luciu subtil nuantelor mate.
# Oferiti rezistenta pudrei de pleoape prin aplicarea unui eyeliner de fixare cu o pensula curata peste intreaga pleoapa (dupa aplicarea fardului) .
# Daca pleoapele sunt putin umflate sau pufoase se evita folosirea fardurilor sclipicioase pe pleoapa superioara (recomandat : mat) pentru a nu reflecta prea mult lumina (se aplica pe pleoapa inferioara putin fard sclipicios) .
# Pentru un aspect uniform, neted se folosesc miscari ritmice de stergere, repetate pana la amestecul mineralelor si estomparea liniilor.
# Pentru a oferi luminozitate ochilor aplicati un fard alb (mat sau sidefat, sclipicios) in coltul intern al ochiului.
# Pentru a crea iluzia de ochi mariti incercati sa aplicati un fard alb sau creion alb pe marginile interioare ale pleoapei inferioare.

Utilizand metodele si tehnicile explicate mai sus puteti aplica si fonduri de ten pudra, farduri de obraz, farduri bronzante si chiar sclipici ca si farduri de pleoape. De asemenea puteti amesteca si potrivi culorile, nuantele mate, sidefate, diafane, perlate, metalizate pentru a obtine combinatii unice, creatii proprii in materie de machiaj.

Avantajele fardului de pleoape mineral:
# mineralele din fardurile de pleoape au proprietati de reflectie, difuzare, absorbtie a luminii in functie de ingrediente, intensificand sau estompand culoarea si minimizand aspectul liniilor fine de expresie.
# pudra perlata (ingredient: derivat al bismutului- ce poate determina uneori reactii alergice) ofera pielii o bariera lipidica si un finisaj stralucitor;
# fiecare pigment multifunctional are efecte benefice asupra pielii datorita mineralelor continute si asigura o acoperire impecabila;
# versatilitatea pigmentilor ofera posibilitati nelimitate de personalizare a machiajului.

SOLUTIE DE FIXARE (SEALANT, SEALER)
Nu toate mineralele sau tipurile de pudre minerale au aceeasi aderenta (depinde si de tipul pielii si de ingredientele pudrei etc) . Acesta se gaseste sub forma lichida, iar aplicarea se face dupa omogenizarea compozitiei (cu fardul de pleoape).
Rezistenta fardului este mult imbunatatita.

Instrumentele de aplicare ale fardului de pleoape mineral

** Pentru un look delicat, angelic aplicati farduri de pleoape in nuante diafane cu o pensula pentru amestec (blending brush) - pentru aplicare medie, suprafata medie.
> se incarca o parte a pensulei cu pigment si se " matura" pleoapa;
> pentru aplicare in pliul pleoapei se incarca pigment doar pe varful pensulei si se tapoteaza in zona vizata, apoi se realizeaza un mix pentru a “topi“ mineralele.

** Pentru a obtine culori mai dramatice, saturate, fardul de pleoape se aplica cu pensula patrata pentru detalii (detail brush) - folosita si pentru aplicarea corectorului si anticearcanului.
> se incarca pensula pe o parte si se foloseste o tehnica de tapotare pentru aplicare in zona dorita, apoi se amesteca pentru integrarea in piele.

** Pentru definirea ochilor, aplicati culorile din tonuri medii si profunde cu o pensula pentru umbre (shadow brush) - o pensula scurta, ovala, ingusta folosita in special pentru aplicarea tonurilor inchise in pliul pleoapei sau a unor umbre pe pleoapa inferioara.
> se incarca mineralele pe varful pensulei si se traseaza linii fine, succesive in pliul pleoapei sau marginile acesteia (sau sub nivelul genelor pleoapei inferioare pentru un machiaj fumuriu) .

** Folositi pensula ascutita, conica pentru o aplicare precisa, in anumite unghiuri unde aplicarea este mai dificila (angled brush) - folosit si pentru trasarea liniilor sprancenelor sau a linerului lichid.
> incarcati varful pensulei si apoi aplicati cu precizie pudra pentru o definire mai accentuata (a liniei genelor, a pleoapei a coltului extern al ochiului) .

** Pentru ochii cu piele sensibila, ce dau semne de imbatranire folositi in principal pensula pentru amestec, pentru o aplicare mai delicata, mai putin agresiva (in special in pliurile pleoapei. ) .

Pentru aplicarea fardurilor minerale ideale sunt pensulele cu peri naturali, cele cu peri sintetici nu retin la fel de bine produsul, cauzand o aplicare dezordonata si risipa de minerale.