Cosul dvs cu produse cosmetice Comenzi telefonice produse cosmetice


Cosmetice minerale

Bellapierre foloseste Mica pura 100% in toate pudrele minerale fara a adauga aditivi sau alte ingrediente. Pentru Bellapierre acesta este cel mai important factor de diferentiere fata de alte marci de make-up mineral.

Ce aleg : machiaj mineral sau machiaj cu minerale?


Formulele de machiaj mineral pot fi regasite in doua tabere diferite, din punct de vedere al puritatii mineralelor :
- produsele minerale de machiaj
* acestea nu contin substante sintetice sau orice aditiv sintetic si raman fidele intelesului literal de machiaj din minerale pure;

-produsele de machiaj cu minerale

*acestea contin pe langa unele ingrediente minerale si anumiti filleri, conservanti, substante de legatura si omogenitate, si alte ingrediente tratate chimic – cum este spre exemplu oxiclorura de bismuth (a carui “ naturalete “ este discutabila) . Acest ingredient ofera stralucire tenului si reprezinta un bun agent de legatura insa nu este un mineral natural (este un produs al procesarii cuprului) .

* Nu toate produsele de machiaj minerale sunt la fel.
Exista si produse care contin minerale dar si filleri de completare, aditivi de legatura, clorura de bismut, talc sau parfumuri ceea ce distorsioneaza calitatea si proprietatile machiajului mineral.

Pentru a va asigura ca alegeti un produs de calitate cititi intai lista de ingrediente (cu cat sunt mai putine cu atat mai bine – in general exista maxim 10 ingrediente pe produsele pur minerale) si incercati sa identificati orice substante daunatoare (chimicale, parabeni, parfumuri – pentru acuratete confuntati cu lista de ingrediente ale cosmeticelor pur minerale) .

* Faceti cumparaturi in mod intelept cand vine vorba de tenul dvs. Alegeti o marca de produse de incredere, despre care stiti ca utilizeza minerale pure, urmariti certificarea produselor  si cititi testimoniale ale produsului respectiv daca este posibil, inainte de achizitionare.

Utilizarea mineralelor in produselor cosmetice este o practica antica, si foarte multe companii folosesc printre ingredientele de baza din categoria machiaje conventionale si anumite ingrediente minerale, insa de cele mai multe ori aceasta nu este decat o strategie de marketing : produse cosmetice cu minerale.

Forma standard a produselor de machiaj mineral este pudra fina, cu o textura matasoasa, usoara, integrare rapida in piele, senzatie placuta de prospetime si de ten normal (neincarcat) . Adaugand si alte ingrediente la pudra nu se obtine decat un machiaj pudra conventional – pierzandu-si astfel din efectele minerale.

Singurele ingrediente pe care le contine un produs inalt calitativ de machiaj mineral sunt : oxidul de fier si de zinc, dioxizii de titan si mica (respectiv siliciu) . Asa cum puteti usor observa si in lista aferenta de ingrediente ale produselor Bellapierre aceasta marca intruneste conditiile obligatorii pentru a se incadra in categoria machiajelor pur minerale.

Ca o tendinta generala, uneori fals afisata, este afilierea la liniile de produse ecologice. Companiile producatoare de cosmetice au speculat aceasta tendinta si au exploatat aceasta nisa pentru a-si vinde anumite produse " cu minerale". In magazinele specializate, din Romania exista acum doar astfel de produse!

Unii consumatori ai produselor cosmetice minerale au abordat aceasta gama de produse datorita unui stil de viata vegetarian. Insa atentie pentru acesti consumatori motivati de abuzurile violente asupra animalelor si insectelor: unele produse contin carmin (rosu de cosenila) care desi este un produs organic este obtinut din carapacea unei insecte numite Dactylopius Coccus.
Insa pentru a va feri de acele produse " fals" minerale evitati pe langa substantele deja mentionate si produsele care contin urmatoarele minerale:
* ferocianura ferica;
* verde de crom (oxid de crom - intalnit in fardurile de pleoape si lacul de unghii) ;
* stereat de magneziu (agent de complentare) ;
* stereat de zinc (agent antifung).

Machiajul organic confundat cu machiajul mineral ?
Machiajul mineral este alcatuit din elemente anorganice (substante care fac parte exclusiv din regnul mineral), in timp ce machiajul organic (sau natural) este manufacturat din derivate organice (din plante) si esente organice, nediluate ce literal nu contin nici un fel de aditivi chimici, conservanti, arome sau parfumuri (procesul de productie, culegere si tratare fiind naturale) . Din punct de vedere legal (FDA) produsele organice nu trebuie sa aiba nici o afiliere sau continut cu orice forma de produs sintetic.