Cosul dvs cu produse cosmetice Comenzi telefonice produse cosmetice


Cosmetice minerale

Bellapierre foloseste Mica pura 100% in toate pudrele minerale fara a adauga aditivi sau alte ingrediente. Pentru Bellapierre acesta este cel mai important factor de diferentiere fata de alte marci de make-up mineral.

Pasul 1 in machiajul mineral : curatarea , hidratarea si pregatirea tenului


I. Curatarea, tonifierea si hidratarea tenului

Cel mai important pas inainte de aplicarea unui machiaj, indiferent de tipul acestuia, este curatarea si hidratarea tenului. Orice tip de ten necesita hidratare :
- pentru tenul gras: aveti nevoie de un hidratant fara uleiuri si non- comedogenic (desi multe femei cu tenul gras considera ca tenul lor nu are nevoie de hidratare acesta are nevoie si de hidratare si de nutritie pentru a nu se coji) ; recomandat un gel hidratant fara alcool.
-tenul sensibil : exista hidratanti special creati pentru piele sensibila (fara alergeni si fara parfum) ;se recomanda folosirea unor lotiuni puternic hidratante pe timp de noapte pentru a preveni imbatranirea prematura a pielii.
-piele normala : trebuie sa alegeti un hidratant corespunzator tipului de ten care sa va asigure echilibrul hidradatant natural al pielii.

Inainte de a hidrata tenul obligatoriu fata trebuie sa fie bine curatata si tonifiata. Pentru a curata tenul corespunator trebuie sa folositi un cleanser facial fara alcool (dimineata se recomanda si un usor scrubbing pentru a exfolia pielea- prin miscari circulare, blande) . Apoi cu ajutorul unor dischete de bumbac se sterge fata cu un tonifiant pentru a indeparta toate impuritatile.

Se tamponeaza fata cu un prosop uscat. Pe fata umeda se aplica crema hidratanta daca doriti sa captati celulele de apa la nivelul tenului. Nu se aplica pe fata uda, pentru ca aceasta aluneca pe suprafata incarcata cu apa.

Chiar si inainte de aplicarea unui machiaj mineral fata necesita hidratare. Atentie : nu neglijati zona gatului unde se aplica crema hidratanta si crema cu factor de protectie solara. Multe dintre cremele hidratante contin deja ingredienti de protectie solara (FPS minim 15).
Crema hidratanta se aplica prin miscari circulare, ascendente de la baza maxilarului catre centrul fetei si pometi (pentru un efect de lift), evitand zona ochilor (aici se aplica o crema sau gel racoritor pentru ochi) . O hidratare excesiva va obstructiona porii.
Crema hidratanta asigura confortul pielii astfel incat baza de machiaj sa se integreze perfect in piele si sa reziste in timp. Aceasta imbunatateste calitatea pileii si actioneaza ca si strat protector, impiedicand evaporarea apei din celulele pielii (acvaporine) .
Diferenta intre crema hidratanta si crema de fata este ca aceasta din urma are o consistenta mai densa si contine mai multe ingrediente nutritive care sa repare si sa restaureze pielea.

Crema de protectie solara trebuie aplicata inainte de hidratant dar poate fi aplicata si dupa. Factorul de protectie se alege in functie de timpul si perioada de expunere a pielii la soare (crema cu ecran solar va va proteja = coeficientul de FPS * 10 minute, dupa care protectia inceteaza). Machiajul mineral contine anumite ingrediente minerale ce actioneaza ca si protector natural impotriva razelor UV, insa in functie de timpul in care care sunteti expus, acesta poate sa nu fie suficient.

II. Pregatirea tenului pentru machiaj

PRIMER -UL MINERAL – pudra baza de machiaj minerala sau cvasi- minerala

Primer -ul reprezinta o pudra fina minerala sau cvasi- minerala al carui scop este multiplu:
* reduce vizbilitatea porilor;
* asigura o buna aderenta a fondului de ten;
* absoarbe uleiurile naturale ale pielii (fiind primul strat de machiaj care sa mentina la distanta fondul de ten de secretiile uleioase ale tenului) ;
* efect antiperspirant (absoarbe transpiratia) ;
* reflecta lumina;
* asigura o uniformizare perfecta a texturii tenului (adancituri, riduri fine) ;
* netezeste suprafata pielii, estompand ridurile si liniile fine – periorbitale si periorale, nazolabiale;
* pastreaza nivelul optim de hidratare, impiedicand evaporarea apei din celule;
* asigura un amestec si o integrare armonioasa a fondului de ten cu pigmentii fardurilor de pleoape;
* asigura fixare indelungata a machiajului, pastrarea nuantelor pure si prospetimea machiajului;
* impiedica absorbirea ingredientelor din machiaj in piele (insa componenta minerala nu determina obstructia porilor) ;
* imbunatateste vizibil aspectul pielii asigurand intrepatrunderea vitaminelor si mineralelor din produsele cosmetice aplicate.


Utilizarea acestei baze de machiaj nu este obligatorie, fondul de ten mineral avand o aderenta buna si peste o baza de machiaj normala.
Primer-ul reprezinta “ preparatorul” tenului pentru machiaj, multe femei devenind confuze in ceea ce priveste necesitatea lui, este indicata testarea machiajului cu si fara primer pentru a decide daca este potrivit sau nu, daca va aduce beneficii suplimentare.

Ingredientele principale : mica, carbonat de calciu, argila caolin, silice, oxizi de fier si ultramarine. Pe langa acestea veti gasi adesea si ingrediente ca methicone, dimethicone si alti polimeri ai siliciului cu oxigen, carbon, hidrogen.

Textura primer-ului este asemanatoare unui gel datorita ingredientului Dimethicone. Methicone si dimethicone sunt un tip de baze siliconice, sub forma uleioasa care au roluri multiple:
* ajuta la estomparea ridurilor si liniilor;
* mentine catifelarea pielii;
* asigura o aplicare mai facila, netezind suprafata pielii;
* formeaza un strat protector care impiedica deshidratarea pielii (o varianta a acestui ingredient este folosit in compozitia produselor waterproof) ;
* protejeaza pielea impotriva posibilei micro-abraziuni cauzata de mica sau talc;
* nu blocheaza porii, spre deosebire de alte tipuri de silicon.


Primer pentru ten gras :
# in cazul unui ten gras se recomanda folosirea unui primer – exceptie - primer pudra minerala ce contine argila caolin (aveti nevoie de un alt tip de primer) ; nu se recomanda folosirea zilnica.
# acesta va absorbi atat secretiile uleioase ale tenului cat si excesul de hidratant pe care l-ati aplicat (daca exista) ;
# asigura protectie tenului pe parcusul zilei si rezistenta machiajului;
# va impiedica colectarea fondului de ten in zonele cu probleme: in jurul ochilor, gurii sau ochilor.
Pentru tenul mixt se poate folosi acelasi tip de primer.

Pentru tenul normal nu este necesar sa utilizati un primer, pudra minerala va fi suficienta pentru o acoperire optima.

Pentru ten uscat :
Motive pentru care este necesara folosirea primer -ului : tendinta de a super hidratata tenul- apare riscul de alunecare a machiajului mineral si efectul de uscare a unor pudre minerale aplicate direct pe un ten iritat sau uscat. Astfel se recomanda aplicarea unui primer pentru ten uscat si sensibil, cu ingrediente delicate, create special pentru a mentine hidratarea in timp ce machiajul ramane intact. Ingredientul de succes este pudra de matase. Nu folositi primer care sa contina argila, amidon de porumb sau ingrediente ce absorb uleiurile naturale ale pielii, caci vor usca tenul excesiv.

Aplicarea primer-ului se face cu pensula Kabuki sau cu pensula mare universala, pentru o acoperire uniforma si un rezultat placut si natural (miscari circulare) .
Nuanta primer-ului se alege in functie de culoarea de baza a tenului (cu aproximativ 1-2 tonuri mai deschis- se testeaza) . Primer-ul mineral reprezinta o bariera impotriva tuturor produselor ce ar putea cauza iritarea pielii.

CORECTORUL MINERAL (concelear) SI ANTICEARCANUL

Intrucat putine persoane au o nuanta uniforma a tenului, pudra minerala corectoare cu o formula ce asigura o acoperire mai mare decat fondul de ten este mai putin translucenta si mai mata, asigurand un rol de neutralizator a discloratiilor pielii (cearcane, roseata, cosuri, echimoze, etc) .
In cazul in care nu aveti cearcane intense sau rozacee, imperfectiuni vizibile, corectorul este dispensabil, fondul de ten mineral, multifunctional, va acoperi cearcanele usoare si micile imperfectiuni.

Corectoarele au diverse nuante , de la fildes spre caramel, maron. Nuanta se alege cu un ton mai mic decat nuanta de baza, naturala a a pielii. Nuante si utilizare:
-un corector pudra cu nuante deschise, neutre sau alba este folosit la acoperirea unor pete inchise, accentuate de pe ten ;
-corectorul cu tonalitate mai inchisa este folosit pentru petele mai deschise ca si tonalitate decat nuanta de baza a tenului ;
-corectorul cu tenta verzuie neutralizeaa roseata tenului (in cazul tenului acneic – machiajul mineral fiind recomandat pentru acoperirea urmelor inestetice postacneice) ;
-corectorul cu tenta lila pentru a ilumina tenul galbui.

Corectarea ochilor cu anticearcan mineral:
Se aplica corectorul dinspre coltul intern al ochiului al pleoapei superioare, descendent spre pleoapa inferioara si apoi spre exterior pentru a estompa cearcanele si pungile de sub ochi.
Zonele vizate pentru corectie: ochii, petele de culoare de pe ten, zona de la baza nasului (santurile nazolabiale, in apropierea narilor) .

Pudra minerala corectoare nu agaseaza tenul si nu blocheaza porii, acoperind in acelasi timp diverse pete ale tenului. Insa forma fina in care se regaseste implica o tehnica de aplicare specifica : prin tapotare cu varful pensulei corector in zonele unde este necesara o acoperire perfecta a unor pete de culoare si un aspect natural. Pensonul pentru corector are in general perii sintetici, este plat (asemanator unei pensule pentru fard de pleoape) deoarece este necesar sa aiba perii mai rigizi pentru o aplicare corecta.
In general corectorul se aplica inainte de aplicarea fondului de ten insa puteti experimenta ambele variante pentru a putea decide care dintre ele vi se potriveste mai bine. Puteti opta pentru "subcorectare" sau "supracorectare" (inainte sau dupa aplicarea pudrei de fond) .

Daca doriti un corector mineral consistenta cremoasa puteti adauga cateva picaturi de apa, fiind apoi aplicat ca un corector normal.
Pudra corectoare poate fi amestecata cu pudra de baza pentru o acoperire perfecta si un finisaj mat.
Deoarece adesea tonul corectorului intra in contrast puternic cu fondul de ten, este recomandata aplicarea acestuia inainte de pudra de fond. De asemenea exista posibilitatea de a sterge, estompa corectorul in momentul aplicarii fondului de ten.

Ingredientele principale ale corectorului mineral: mica, dioxid de titan, oxid de zinc, silice, nitrura de bor, oxizi de fier si ultramarine.

Pentru a testa tonurile corectorului si a decide asupra nuantei puteti aplica o cantitate mica fie la nivelul incheieturii interne, pe vena, de-a lungul liniei maxilarului sau pe pleoapa inferioara.

Aplicat pe pleoape sau pe buze (nuanta apropiata fondului de ten sau mixat cu pudra de fond) contribuie la rezistenta suplimentara a fardului de pleoape si a rujului.