Cosul dvs cu produse cosmetice Comenzi telefonice produse cosmetice


Cosmetice minerale

Bellapierre foloseste Mica pura 100% in toate pudrele minerale fara a adauga aditivi sau alte ingrediente. Pentru Bellapierre acesta este cel mai important factor de diferentiere fata de alte marci de make-up mineral.

Machiaj mineral - cu adevarat natural?

Am citit ca machiajul mineral este mai sanatos. Dar asta este un lucru cert pentru toate machiajele minerale? Adica daca e mineral...e sanatos?
Raspunsul Glamy:

 

Multe persoane sunt atrase de eticheta "machiaj mineral" fara rezerve si, intr-adevar, machiajul mineral ar trebui sa fie la fel si sa aiba doar ingrediente naturale, indiferent de firma producatoare. Dar este oare asa?

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand achizitionati produse de machiaj mineral este sa cititi cu atentie lista de ingrediente. Multe companii incearca sa atraga doritorii de produse naturale utilizand cuvantul mineral, insa produsele lor contin adesea substante posibil daunatoare, folosite pentru a obtine o anumita culoare sau efect, pentru a prelungi durata de utilizare a produsului, sau pentru a obtine un pret mai mic.

Chiar si printre firmele care comercializeaza produse minerale fara conservanti si substante de umplere sunt asa-zisi "intrusi", care adauga in produse un ingredient numit oxiclorura de bismutil (Bismuth oxychloride) . Aceasta substanta nu se gaseste in mod natural in pamant, fiind un produs rezultat in urma procesarii plumbului sau cuprului. In vreme ce oxiclorura de bismutil confera o stralucire perlata produselor minerale, totodata poate produce iritatii si mancarime la nivelul pielii. Medicii dermatologi recomanda evitarea acestui ingredient, in special pentru tenul sensibil sau afectat de rosacea, acnee.

Amidonul de porumb este un ingredient inselator - este natural, insa pentru ca expira repede, produsul care contione amidon trebuie sa contina si conservanti. Talcul este alt ingredient care in mod normal este evitat de catre companiile care produc machiaj mineral de calitate si asta pentru ca ridica anumite semne de intrebare - exista studii care au facut legatura intre utilizarea talcului si aparitia afectiunilor pulmonare si a cancerul ovarian.

Printre ingredientele cele mai sigure pentru a fi utilizate pe piele se numara: Mica, Oxid de zinc, Bioxid de titan, Argila Caolin, Matase naturala, Oxid de fier, Lapis lazuli, Nitrat de bor, Silice.