Cosul dvs cu produse cosmetice Comenzi telefonice produse cosmetice


Cosmetice minerale

Bellapierre foloseste Mica pura 100% in toate pudrele minerale fara a adauga aditivi sau alte ingrediente. Pentru Bellapierre acesta este cel mai important factor de diferentiere fata de alte marci de make-up mineral.

Machiaj mineral pentru ten acneic


Machiajul a reprezentat intotdeauna una dintre metodele prin care oamenii au incercat sa mascheze anumite efecte ale acneei (aspect inestetic, cicatrici postacneice, exces de sebuum) . Folosite in maniera potrivita produsele de make-up pot estompa aceste imperfectiuni, atentia celor din jur fiind atrasa doar de frumusetea naturala a chipului dvs.

Asa cum si numele sugereaza machiajul mineral are in compozitie ingrediente minerale ce se regasesc in stare naturala, ce sunt apoi sterilizate si pulverizate. Este un machiaj usor, natural ce nu lasa senzatia de ten incarcat asa cum fac alte produse cosmetice.

Un avantaj al machiajului mineral pentru tenul acneic este forma standard sub care se regaseste : minerale macinate. Aceste particule au dimensiunea perfecta pentru o acoperire perfecta si uniforma, insa fara a bloca porii pielii, astfel incat nu va irita si mai mult tenul acneic.

In afara rolului de a masca acneea, machiajul mineral ofera anumite efecte benefice in ceea ce priveste tratarea acestei probleme. Printre ingredientele de baza ale machiajului mineral se afla si oxidul de zinc si oxidul de titan ca si elemente cheie cu proprietati care ajuta la combaterea acneei usoare.
# Este foarte important de retinut ca efectele machiajului mineral sunt superficiale si nu are efecte in cazul acneei severe.
# De asemenea nu previne iritatiile acneice viitoare.

Iata care au fost rezultatele studiilor privind beneficiile medicinale ale celor 2 minerale, adjuvante in tramantul acneic (machiajul mineral este singurul aprobat in cazul unui ten cu probleme : acnee, rozace, acoperirea unor imperfectiunii post operatorii) :

Efectele anti bacteriene si de reducere a inflamatiilor a oxidului de zinc


Efectul anti bacterian al oxidului de zinc ajuta la distrugerea microorgasnimelor ce ar putea provoca acneea si de a estompa aspectul acneei usoare. Prin distrugerea bacteriilor, acest ingredient mineral reduce si inflamatiile tenului.
Conform unui studiu din Jurnalul European de Chirurgie, oxidul de zinc reduce efectiv numarul de bacterii de la nivelul unor leziuni deschise (teste facute pe animale) . Conform unui alt raport al Jurnalului de Dermatologie, oxidul de zinc aplicat ca si topic a fost mai eficient in indepartarea petelor rosiatice de pe ten, decat acidul salicilic (medicatie frecvent utilizata ca si topic pentru tratarea acneei) si decat acidul lactic.

Efectele de uscare a tenului, a oxidului de zinc si oxidului de titan


Datorita proprietatilor de deshidratatare, aceste ingrediente regleaza nivelul de sebuum de la suprafata pielii. Prevenirea excesului seboreic previne imbacsirea porilor si eruptia acneica.
Experimente ale Institului de Cercetare si Tehnologie in ingrijirea pielii au demonstrat ca aceste minerale au efect de deshidratare si de peeling a tenului, absorbind excesul de secretii seboreice. Astfel acestea previn intarirea grasimii la suprafata tenului si acumularea de celule moarte, ce ar putea bloca porii, evoluand in leziuni acneice.
Produsele de make up cremoase si chiar cele fara ulei ar putea inrautati acneea, deoarece nu uleiurile din bazele de machiaj cremoase cauzeaza probleme tenului, ci particulele de machiaj (substante chimice) .

Acneea este rezultatul aparitiei si dezvoltarii bacteriilor in porii inchisi, imbacsiti. Bacteriile fiind microorgasnime organice nu se pot multiplica decat in prezenta apei, iar proprietatea machiajului mineral de a fi rezistent la apa, nu permite patrunderea apei dincolo de stratul de baza al machiajului. De asemenea compozitia anorganica a machiajului mineral demonstreaza rezistenta la apa a stratului protector al fondului de ten. Machiajul mineral nu este solubil in apa si de aceea nu va absorbi apa si va actiona ca un scut impotriva bacteriilor.
Granulele machiajului mineral sunt mai mici decat porii, acesta fiind motivul pentru care machiajul se integreaza atat de bine in piele, fara a incarca tenul.

Este foarte important insa sa va cunoasteti tipul tenului. Caci si tenul uscat poate fi acneic. Cu cat pielea este mai deshidradata cu atat exista un risc mai mare ca tenul sa se irite si sa produca declansarea acneei (spre deosebire de tenul gras care cu cat produce mai multe secretii uleioase creste riscul de obstructie a porilor) . In acest caz trebuie sa utilizati produse de machiaj mineral impreuna cu un hidratant natural astfel incat pielea sa nu devina si mai iritata datorita ingredientilor de deshidratare si peeling.